• Distributed Generation Solar Central-America

  Dit project zit in de PRECERT fase voor installatie van zonnepanelen bij kleinverbruikers, kleinschalige publieke instellingen (ziekenhuizen), kleine bedrijven en huishoudens.

 • Betulia Small Hydro Project

  Een gebrek aan toegang tot elektriciteit is een groot probleem in noordelijk Honduras. Deze kleinschalige ‘run-of-river’ waterkrachtcentrale levert elektriciteit aan het openbare net, in het belang flora en fauna te beschermen. Geld dat wordt ingezameld door Gold Standard credits te verkopen wordt gebruikt voor uitbreiding van duurzame energie investeringen naar verder afgelegen gebieden in Centraal-Amerika, zoals Puerto Lempira in Honduras. Daar zullen duizend families toegang krijgen tot duurzame elektriciteit, waarmee ze voordeel zullen opdoen in het kunnen organiseren van lokale gezondheidszorg, educatie en gezond voedsel.

 • Methaan Hergebruik Project

  Afval is een groot probleem in derde wereld landen. Dumpen op stortplaatsen is normaal in Latijns Amerika, bijvoorbeeld in Honduras, Ecuador of Mexico. Maar dit vindt ook dichterbij plaats in de EU, in Oost-Europa. Dit project vangt methaanuitstoot af en zorgt voor elektriciteit op het openbare net. Geld dat wordt ingezameld met de verkoop van Gold Standard credits wordt gebruikt voor uitbreiding van duurzame energie investeringen naar verder afgelegen gebieden. Lokale gemeentes hebben er baat bij voor beheer en onderhoud van de sanitaire afvalvoorziening. En lokale werknemers blijven in dienst, dat ten goede komt van duurzame uitstraling van stad en landschap, voor verbetering van lokale gezondheid, welzijn en milieu.

 • Bodemleven verbetering

  Biodiversiteit en wildleven worden extra gewaardeerd in Gold Standard credits. Hiervoor is speciale aandacht bij het Betulia Hydroelectric Project en wordt enorm veel voorgefinancierd in herbeplanting van bomen in bos. Lokaal rondom het project lopen programma’s voor aanplant, beheer en onderhoud van bossen. Bijvoorbeeld in Honduras, voor de bossen op het land dat we beschermen in het Betulia hoogland en laagvallei, zijn tot 2018 sinds 2014 al 6000 mahoniebomen gegroeid. Nog eens 5000 zijn in stadium van de aangroei. Geld dat wordt ingezameld door Gold Standard credits te verkopen wordt gebruikt voor duurzame investeringen in biodiversiteit en wildleven in projecten in de verder afgelegen gebieden. Sinds we planten in ontboste gebieden, komt dit ten goede van gebieden die worden beschermd door lokale gemeenschappen rondom het project. Het bos krijgt daardoor van nature lokale waarde, dat ten goede komt van lokale diersoorten, lucht, milieu en gezondheid.