Zonnepanelen project in Belize en Honduras vordert gestaag

Voor de Distributed Generation Solar Central-America Program of Activities van Green Light Renewable Energy zal hoogstwaarschijnlijk dit jaar de 10MW geïnstalleerd worden, in Belize en Honduras.

Op daken te installeren zonnepanelen voor zelfvoorziening zijn particulieren, kleine bedrijven en zorgcentra heel erg gebaat bij eigen stroom. Er wordt zo voorkomen dat geregeld voorkomende stroomuitval zorgt voor problemen met koeling en houdbaarheid van eten en drinken. Laat staan dat zorgcentra er geen werkende zorginstrumenten op stroom kunnen blijven garanderen. Dat wordt nu wel mogelijk gemaakt. Gelukkig.

Het werken aan de UN SDGs vindt hier dus plaats op meer dan alleen klimaat-actie, SDG 13. Bij Sustain-CERT wordt voorgelegd hoe en wanneer in deze huidige moeilijke tijd door Covid-19 pandemie de Gold Standard certificering voor deze Program of Activities onder de GS4GG is te doen. Dit wordt begeleid door RDP Development BV.

De doelstellingen met het programma van activiteiten is om verspreid over meerdere Centraal-Amerikaanse landen en in de Caraïbisch eilanden deze hulp uit te bouwen. Met de minister in Belize is gesproken over de additionaliteit. “Zonder funding vanuit inkomsten gegenereerd met de verkoop van carbon credits, komt zoiets niet vanzelf van de grond,” aldus de minister.

Het moet mogelijk zijn om 700 MW zonnepanelen te kunnen installeren voor 2023. Hiermee dragen we bij aan een duurzame leefomgeving. Voor meer informatie, zie Global-Climate projecten pagina Distributed Generation Solar Central America.

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d