Hulp aan ‘Promoters & Developers’

“Deze zomer is RDP Development nog een aantal stevige uitdagingen aangegaan. Met een half jaar Spaanse cursussen op zak, is als expert voor RDP Rogier van Meenen door partner Blue Sunset SA, een in Midden-Amerika gevestigde duurzame energieprojecten promoter-developer, gevraagd om op locatiebezoek te gaan. Door een PDD te maken die beschrijft hoe van afvalwater biogas te maken, welke omgezet wordt tot groene elektriciteit en proceswarmte (voor duurzame verwerking bij de extractie van palmolievruchten). De energievoorziening voor elektriciteit en proceswarmte wordt gangbaar geregeld door dieselgeneratoren, respectievelijk ketels op fossiele brandstoffen. Die fossiele brandstoffen worden uitgespaard, waarmee door de duurzame energievoorziening veel CO2 uitstoot wordt vermeden.”

In juni 2019 waren twee agro-2-duurzame energie milieuprojecten door Rogier van Meenen bezocht en de PDD voor een van de projecten geschreven. Spaanstalig en Nederlandstalig verslag:

Persbericht

Het bezoek ging niet zonder slag of stoot. Nog nooit eerder heeft een sociale onrust in een gastland een dusdanige invloed gehad dat afspraken moesten worden uitgesteld of zelfs afgezegd. Het was erg beangstigend af en toe, om niet in de ‘line of fire’ terecht te komen. Maar doordat de politie nergens op straat was om de demonstranten die de wegen blokkeerden te stoppen – mede om dergelijke escalerende situatie te voorkomen – bleef het bij enorme vertragingen en een enkele afzegging. Desondanks zijn twee van de drie palmolieplantages bezocht. En dat was een succes. Chronologische weergave van de gegevens verzamelingen worden hier in beeld gebracht.

Bovenstaande toont een optimale bedrijfsvoering van de eerste bezochte palmolie plantage. RDP heeft voor project participant Blue Sunset SA de PDD geschreven welke geschikt is voor crediting period renewal van 2×7 jaren, tot ca. 2029, ruim 400,000 ton CO2 reductie ten opzichte van standaard in het gastland. Link naar de tot augustus 2019 uitgewerkte versie v1.1 van de PDD.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Daarnaast is een tweede palmolie plantage bezocht. Hierbij een chronologische weergave van de gegevens verzamelingen die hier in beeld worden gebracht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er wordt gericht op de duurzame marktsegmenten in Non-Annex I landen:

  1. Afval-2-duurzame energie vanaf 27 juli 2017 al twee jaar succesvol draaiend stortgasproject
  2. Duurzame energie bij agrarische bedrijven in 2018 en 2019 samenwerking met diverse agro-2-duurzame energie milieuprojecten met biogas uit afvalwater
  3. Duurzame energie uit kleinschalige waterkracht

Bent u consument, ondernemer of ambtenaar en geïnteresseerd in CO2 reductie in een Non-Annex I land? Neem dan contact op via de website co2wegermee.info. Duurzame acties zijn er om tot realisatie te brengen!

Keyword(s): POME, duurzame energie, ACM0014, CDM, milieu, biogas, RSPO

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d