Gold Standard Project in Midden-Amerika in transitie en bedient VN duurzaamheidsdoelen 14 en 15

Vele tegenslagen worden er overwonnen. Gedurende de Covid-19 pandemie richten orkanen Eta en Iota nog enorme schade aan. En het hele land Honduras is door de pandemie in lockdown waardoor alle lokale mensen, waaronder wij, weerhouden worden om noodzakelijk te mogen reizen. En er is een machtsstrijd tussen bendes in de regio om controle te krijgen over de Afrikaanse palmolie plantages, waardoor we er niet gemakkelijk kunnen komen om de audits te doen. Daarbovenop kan de politie ons niet helpen assisteren bij ongeregeldheden, door de veiligheidsrestricties van de Hondurese overheid vanwege Covid-19 maatregelen.

Resultaat

Het moest allemaal zo zijn tijdens de transitie van het project naar een nieuwe certificering voor de Gold Standard for the Global Goals

Het lokale project management team voor transitie en monitoring van het GS4GG project Betulia Hydroelectric Project in Honduras. Zij was gedwongen tot bivak in de bossen tijdens de tegenslagen, met een resultaat van geverifieerde Gold Standard GS VERs (SDG credits) tot gevolg

Ten tijde van een door de tegenslagen vertraagde start om de 2e monitoring periode (2018-2019) te kunnen laten verifiëren, is de transitie vervolmaakt en krijgt het project de erkenning van de internationale gemeenschap.

Er is nu waardering voor  43.772 GS VERs SDG credits gegenereerd vanaf 1 oktober 2015 t/m eind 2019, voor continuerend werk aan biodiversiteit onder water

Credits met label SDG 14 – Life below water 

 

 

 

 

 

 

En dezelfde waardering is er nu ook voor
continuerend werk aan biodiversiteit op land

Credits  met label SDG 15 – Life on land

 

 

 

 

 

 

Er was tussen (oktober) 2015 tot eind 2017 al waardering voor werk aan hernieuwbare energie (SDG 7 – affordable and clean energy), werk aan versterking van lokale economie (SDG 8 – Decent work and economic growth), en werk aan bestrijding van KLIMAATVERANDERING (SDG 13 – Climate Action). En dat is nog ook steeds allemaal geldig voor de nieuwe credits met claims SDG 7, 8, 13, 14 & 15.

Groeiende groep geïnteresseerden

In 2021 werd het project toegelicht aan de groeiende groep geïnteresseerden in de internationale gemeenschap, vanuit een van de bosrijke project locaties gedurende de COVID-19 pandemie. In partnership wordt hard gewerkt aan instandhouding van bos (SDG 15) en verdere uitbreiding van betaalbare en schone energie (SDG 7), die beide bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering (SDG 13).

English description of the Betulia Hydroelectric Project development during COVID-19 pandemic and the growing support by global community:

 

Betulia Green Life and Energy Project in Honduras

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d