Samenwerkingsovereenkomsten met Nederlandse MKB-ers voor export technologie duurzame energie en circulaire economie

Voor projectontwikkelingen ten behoeve van het opwekken van duurzame energie en aanjagen circulaire economie door biogas uit organische afvalverwerking, is in het kader van tenderregeling voor subsidies door Nederlandse Overheid voor ondersteuning van MKB met als doel export naar Midden Amerika, de samenwerking aangegaan met Nederlandse midden- en kleinbedrijven Kelyo BV, Klaas Zijlstra Metaalbewerking BV en BIOBOX-E BV. Samen met RDP Development BV en lokaal consultancy bureau F&R Sustainability Partners, zetten de Nederlandse consortia zich in voor duurzaam biogas en benutting voor gunstige toepassing daarvan uit organische reststromen, waarmee anders gangbaar als afval niks zinnigs wordt gedaan.

De circulaire afvalverwerking heeft bij al minimaal twee organisaties – variërend van tequila sector tot in de bananen/ananasteeltsector – tot interesse voor de Nederlandse demonstraties van de technologie geleid. Er geldt voor het RVO dergelijke getekende intentie als vereiste voor het verkrijgen van staatssteun, naast vele andere vereisten. Het vooruitzicht van de Nederlandse subsidieaanvragers is dat er succesvolle stappen gezet zullen worden om kleinschalige oplossingen middels vergisting mogelijk te maken tegen gunstige investeringsbedragen. Ondertekening van de intentieovereenkomst en enkele foto’s van de demonstratieprojectlocatie is hieronder weergegeven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

RDP Development BV heeft secuur, compleet en nauwgezet voor de Nederlandse MKB consortia – van conceptidee tot en met complete indiening – de aanvraag voor 50% overheidssteun gedaan. De tender is gesloten op 29 maart 2018 en met smart is het wachten op positief besluit tot gunning door het RVO. Bij gunning en mogelijk al bij geboden synergie ervoor, zal RDP – namens consortia gemachtigd door penvoerder – voor verkenning reizen en het demonstratieprojectmanagement voor RVO verzorgen, alsmede na succesvolle demonstratie en functionele inbedrijfstelling, aanbiedingen voor spin-off doen aan meerdere klanten, voor technische prestatiemonitoring en het professioneel vormgeven van gecertificeerde CO2 reductie.

Naast het Nederlandse ambassadenetwerk heeft de projectontwikkeling in verscheidene contacten via RDP al geleid tot interesse van andere Nederlandse publiek-private en private organisaties in de veelbelovende potentiële duurzame resultaten, zoals Eneco Group, Eosta BV en MVO Nederland, met diverse eigen doelstellingen en belangen bij huidige en nieuwe resp. tijdelijk verlaten betrekkingen die zij mogelijk hierdoor wensen uit te breiden, resp. weer aan te halen. Nadere opties die kunnen leiden tot het helpen bij hun doelstellingen zullen via en met RDP in Nederland verder worden gelicht.

 

Als Nederlandse investerende MKB met exportambities op gebied van duurzame energie en CO2 reductie, en jaaromzetten van minimaal 100.000 euro bij 3 werknemers, die ook interesse heeft in 50% Nederlandse overheidssteun? ,… Stuur hieronder dan een berichtje !

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d