Samenwerking met Eneco Group


Op donderdag 1 maart 2018 is RDP Development BV bij Eneco Carbon Desk langs geweest en is in de twee maanden erna tot verdergaande samenwerking gekomen.

In de rol van Carbon Banking koopt Eneco Energy Trade Gold Standard emissiereductie rechten voor CO2-compensatie. Die schiet zij voor om de emissies van de interne bedrijfsvoering te compenseren en voor dat van haar zakelijke en andere klanten. Voorbeelden zijn de compensatie van de CO2-uitstoot bij verbranding van aardgas, de CO2-compensatie van mobiliteit en verwarming van gebouwen.

Het eerste contract dat door Eneco via RDP Development BV is aangegaan, behelst ca. 25.000 ton CO2 aan emissiereductie, te kopen van een duurzaam Gold Standard for Global Goals (GS4GG) project van een klant van RDP Development BV. Het project is gesitueerd in Honduras en biedt de regio duurzame elektriciteit vanuit een kleinschalige waterkrachtcentrale, waarbij tevens – vanwege de Gold Standard certificering – rekening is gehouden met elders in de regio heraanplanten van gekapt bos, lokale werkgelegenheid en overige maatschappelijke impact op regionaal niveau.
Door de samenwerking kunnen beide Nederlandse partijen elkaars toegevoegde waarde verder gebruiken, is de mening van beide heren. RDP Development BV hoopt hiermee ook om meer Nederlandse partijen te kunnen binden dat – gebruikmakende van de gebundelde expertises om tot verdienmodel van de klant te komen – tot meer dienstverlenende werkzaamheden van monitoring zullen leiden, ten einde meer CO2 reductie te bereiken.

Comments(2)

  1. mamasmeisje says:

    Als de koeien zouden kunnen vliegen enz. Als er iets is waar de mens zich niet druk over hoeft te maken is het wel a collision course “. Beter maakt men zich druk over de bijna totaal leeg geplunderde en extreem vervuilde aarde waar gif zoals DDT in de hele waterkringloop vanaf regen tot beekje tot zee en ons drinkwater vergiftigd is met DDT en microplastics.

  2. De Big Four, moeten die niet weer eens bijtertjes worden? Misschien in CO2 ? – Global Challenges Dutch Solutions! says:

    […] van CO2 uitstoot. Het contract daarvoor kon onze klant reeds bij aanvang van de CUA opdracht afsluiten met Eneco Energy Trade, die door RDP Development BV was […]

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d