Nieuwe opdracht voor RDP Development

In de categorie Carbon Upgrade Abonnementen (CUA), heeft RDP Development de eerste opdracht!

Deze maand ontving RDP Development alvast bij intentie van buitenlands bedrijf in Honduras de opdracht voor de eerste klus ter coördinerende dienstverlening!

RDP heeft tot betaalde taak om de emissiereductie van een operationele waterkrachtcentrale (6,8MW) door daartoe geaccrediteerde certificerende instituut te laten verifiëren. Daarna zal deze ‘stempel’ ervoor zorgen dat de emissiereductie door partner verhandeld kan worden, bijvoorbeeld aan bedrijven die willen vergroenen (compensatie, zogenaamde ‘offsetting’).

Een beeld van de klant

Aangenaam, RED, actief op gebied van PPA’s. De eerste concessie die in Honduras met publieke overheid is gesloten is de waterkrachtcentrale Betulia. Die draait sinds 1 oktober 2015. Er zijn er ondertussen al meer, zie de site van Renewable Energy Developer.

Foto’s van Betulia Hydroelectric project(ID: 103000000001563)

Deze slideshow vereist JavaScript.

RED gaat ervan uit dat de opdracht naar tevredenheid zal worden uitgevoerd. Maar RED heeft meer ambities. Zo claimt RED dat RED de (PPA) concessie heeft met vergunning en financiering voor de in Honduras allereerste geplande afvalverbrandings-/afvalvergassingsinstallatie, inclusief collectie vervoer door ophaaldienst. En daarnaast heeft RED de ambitie om een concessie voor een windmolenpark van 100MW te verkrijgen, naast vanzelfsprekend het uitbouwen van haar portfolio van waterkrachtcentrales, met een vermeerderde installatie van bijna 2MW!

Mocht er interesse zijn in meer nieuws, of benieuwd naar hoe er als partner mogelijk kan worden deelgenomen aan de geambieerde activiteiten, neem dan hieronder contact op.

Comment(1)

  1. Samenwerking met Eneco Group – Global Challenges Dutch Solutions! says:

    […] Het eerste contract dat door Eneco Group via RDP Development BV aangegaan behelst ca. 25.000 ton CO2 aan emissiereductie,  te kopen van een van de projecten van een klant van RDP Development BV. […]

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d