Ondersteuning aan projecten in klimaatsector 13 voor klimaatactie

De ondersteunende dienstverlenende werkzaamheden tot nu toe in klimaatsector 13 ( afvalverwijdering en -verwerking ) hebben geleid tot de mogelijkheid voor klimaatprojectontwikkelaars en -eigenaren, om van diversen (bedrijf, overheid of consument) wereldwijd (dus ook vanuit Nederland) bijdragen te verkrijgen voor hun inspanningen tot CO2 reductie.

Waarvoor deze CO2 reductie via gecertificeerde klimaatprojecten wordt gebruikt, is o.a. voor vrijwillige compensatie van uitstoot van broeikasgassen (CO2 ) afkomstig van een eigen oorzaak.

Projecten in klimaatsector 13 (afvalverwijdering en -verwerking) of projecten in sector 01 (duurzame energie) kunnen worden ondersteund door middel van diverse bijdragen:

bron: BN De Stem 09-03-2019

  • De ondersteuning kan zijn als consument. Een gemiddeld Nederlands huishouden (2 volwassenen en 2 kinderen dat relatief weinig vlees consumeert en dito weinig het vliegtuig neemt voor vakanties en verder een gemiddeld energieverbruik heeft met 100% groene stroom en gas, met 1 auto), heeft een uitstoot van circa 21 ton CO2 per jaar;
  • Het kan ook zijn als individu. Iemand die 18 jaar oud is en zijn of haar leven tot dan toe wil compenseren bij een gemiddelde CO2 uitstoot van 12 ton CO2 per jaar, compenseert dat persoonlijk voor 216 ton CO2 ;
  • Of het kan ook als bedrijf voor zakelijke compensatie. De wens kan zijn om een klimaatneutrale bijeenkomst te organiseren. Bijvoorbeeld meer dan 900 medische studenten vanuit meer dan 90 landen in een stad laten bijeenkomen, kan worden gecompenseerd voor 3.500 ton CO2 .
  • Een ander voorbeeld als zakelijke compensatie is als internationaal vliegveld, zo’n bedrijf compenseert voor 4.086 ton CO2 ;
  • Of het kan ook als overheid, gemeente, groep en gemeenschap. Een gemeenschappelijk georganiseerd klimaat initiatief compenseert bijvoorbeeld een heel jaar voor 2.026 ton CO2 .
  • Of het kan zijn om zonder reden aan klimaat actie bij te dragen of om dat anoniem te doen. Dat kan al vanaf 1 ton CO2 .

Projecten in klimaatsector 13 (afvalverwijdering en -verwerking) die voor klimaat actie kunnen worden ondersteund:
https://offset.climateneutralnow.org/waste-handling-and-disposal

Projecten in klimaatsector 01 (duurzame energie): https://www.goldstandard.org/projects/betulia-hydroelectric-project

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d