Kansen bij sanering afvalstortplaats India?

Beste partners,

Er is (n)ooit een goed moment…

Via een relatie bij de Nederlandse overheid (RVO) ontvingen we deze kans nadat onze website was bekeken:

Kansen bij sanering afvalstortplaats India

Kansen bij sanering afvalstortplaats India

Afval in Tanzania
| Gewijzigd op: 26 juli 2017

De Greater Visakhapatnam Smart City Corporation Limited (GVSCCL) nodigt gekwalificeerde Nederlandse bedrijven uit om deel te nemen aan een project voor de sanering van de afvalstortplaats Kapuluppada in Visakhapatnam, India.

De totale oppervlakte van de stortplaats is 25 hectare en de geschatte hoeveelheid verzameld afval is 300.000 tot 400.000 ton. Met bio-based technologieën en sanitaire stortplaatsen is geprobeerd de grond te saneren, maar met weinig resultaat.

Voor de afvalsanering is een bedrag van ruim € 35 miljoen beschikbaar. Nederlandse bedrijven worden gevraagd om deel te nemen vanwege de aanwezige expertise in het saneren van stortplaatsen en de daarbij horende technologie en methoden.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Bent u actief in de afvalmanagementsector en bent u geïnteresseerd in deelname aan dit project? De Netherlands Business Support Office (NBSO) Hyderabad kan u in contact brengen met de juiste autoriteiten en uitleg geven over de procedures.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Ram Babu Vedantham
NBSO Hyderabad
T + 91 79 2656 4711
hyderabad@nbso.info

Shanti Pahladsingh
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
T +31 (0)88 602 11 34
shanti.pahladsingh@rvo.nl

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.

Het lijkt in eerste instantie niet dat er een rol voor ons is weggelegd, ook al zit het in een van onze focus marktsegmenten waarmee ruim 10 jaar ervaring is: RDP Development is naast monitoring en controle van stortgas opbrengst en nuttige aanwending daarvan ten behoeve van CH4/CO2 reductie en FIT, bij testing en keuringen van certificeringen actief. De FIT in India voor specifiek de regio waarin Visakhapatnam ligt, is nog in planfase. Er liggen wél kansen op basis van FIT wetgeving die van kracht zijn in Maharashtra, Gujarat en Ujwal Bharat.

Ik heb hierover desondanks met Frits Welling van Enwell gesproken, die zelf ervaring heeft in India met sanering middels damwanden, en mij doorverwijst naar Vink Afvalverwerking BV Barneveld. Ik heb vrijdag 29 september Wim van der Beek gesproken. Ondertussen heeft zijn adviseur gereageerd en een pdf rapport gevonden genaamd: “Detailed Project Report on Municipal SWM for Vasakhapatnam:”

“De RVO tekst nodigt niet direct uit om op onderzoek uit te gaan. Er staan fouten in.
India is gemenebest, imperial  eenheden. Daar zal wel wat verkeerd zijn gegaan.
De aangehaalde pdf zat erg chaotisch in elkaar.
Kortom, een deugdelijke samenvatting zou welkom zijn.
India heeft natuurlijk gigantisch problemen met afvalbeheer. Het zou een goede zaak zijn als daar wat aan gedaan wordt. De indiaanse markt is echter moeilijk te doorgronden. Inventiviteit en creativiteit worden daar niet echt gewaardeerd.
Vraag me af of die markt een meerwaarde heeft voor Vink…”

In the mean time, misschien kunnen jullie meer degelijke info achterhalen?

Zoals zaak nu ligt zou er een RVO DHI haalbaarheidsstudie (naar een deugdelijke samenvatting) op korte termijn de meeste kansen bieden voor Nederlandse export van technologie. Zie voor onze toegevoegde waarden aan dat Nederlandse consortium: referenties en opgedane ervaringen.

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d