In en naar Rotterdamse zeehaven, ook scheepvaart stoot CO2 uit

Vandaag op zakenreis in Rotterdam!!

Een verbinding maken middels een ERPA (Emissie Reductie ‘Purchase Agreement’) tussen Rotterdamse zeehaven en duurzame projecten die CO2 uitstoot reduceren, is nog niet zo eenvoudig.

Het animo dat in Breda was gewekt op 7 november 2019, leidde 14 april 2020 tot de afspraak om tot de eerste verkenning, technisch en zakelijk, te kunnen komen.

Het ontwikkelde concept dat is besproken, zichtbaar gemaakt op partner-website voor Nederlandse markt CO2wegermee.info, maakt concreet waar compensatie voor is bedoeld: Alle CO2 uitstoot dat door eigen maatregelen niet kan worden gereduceerd, kan vrijwillig worden gecompenseerd via het portfolio dat wordt aangeboden door Global-Climate. Een sterk argument is dat het geld daadwerkelijk terecht komt bij de ontwikkelaar van het duurzame project. Da’s echt eerlijk. En daarmee wordt vliegwiel aangezwengeld opdat méér investeringen lokaal zal worden voortgezet. Dé ultieme vorm van opbouwende samenwerking voor behalen van maatschappelijke doelen, lokaal, in de wereld!!

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d